2024 – Året som bare flyr!

2024 – Året som bare flyr!

Alpakkahagen > Bloggen > Nyheter > 2024 – Året som bare flyr!

Alpakkahagen

Takk for at du titter innom bloggen vår 🙂 Vedlagt er noen høydepunkter fra året så langt

Året 2024 er virkelig året der tiden flyr fra oss uten at vi rekker å blunke. Januar startet brutalt kaldt på Sørum, med flere dager der gradestokken viste under -30 grader. Det ble noen kalde uker for både to- og firebente, men med mye høykvalitets høy, lunket vann, dekken på de miste-, gamle- og de svakeste kom vi oss greit gjennom vintermånedene. I februar skilte vi 2023-criaene fra mødrene deres, og begynte grimetrening i anledning den største årlige happeningen for oss – nemlig Alpakkautstillingen! I mars dro vi på vår årlige studietur til England, og fikk med oss Europas største alpakkautstilling i Telford. Dette er en helg viet til alpakka, knytting av kontakter, pleie av eksisterende vennskap, masse nerding på høykvalitets alpakka, påfyll av inspirasjon, og selvfølgelig sosial omgang med våre venner og «kollegaer» i England.

April bød på både Alpakkautstillingen 2024 OG den årlige klippingen. Alpakkautstillingen ble i våres avhold på vestlandet, nærmere bestemt Husnes, og ble arrangert av den norske alpakkaforening. Vi tok med oss et solid showteam på 16 alpakkaer, og kunne ikke vært stoltere over utfallet!! Vi tok med oss mange 1.- og 2. plasser, flere championater (Alpakkahagen Oline og Alpakkahagen Cristiano), vant avkomsklassene lys hoppe (Skogens Olga) OG lys hingst (Snow Diamond Quebec), samt 2. plass i avkomsklasse lys hingst (Waters Edge Lightning Bolt).

Den største seieren for vår del var likevel at vi endelig fikk den gjeve prisen beste store oppdretter 😀 Denne henger vanvittig høyt, og viser høy kvalitet over hele fjøla! *veldig stolte*

Helt på tampen av april kom fantastiske Colin Ottery fra England og klippet flokken som nå teller 100 dyr! Colin behandler dyra med respekt, er effektiv, dedikert og veldig dyktig i faget. Det ble en 12-timers arbeidsdag, men alle var happy i etterkant, og vi rakk det akkurat før den varmeste perioden hittil i år.

Sommeren 2024 ble som alltid mye tilbragt i fødehagen, og etter nesten 4 måneder fra første til siste fødsel sitter vi nå med følgende 12 criaer med Disney-inspirerte navn: Aurora, Belle, Cinderella, Dora, Ellie, Ferdinand, Gaston, Helen Parr, Isabela Madrigal, Jane, Kuzco og Lumiere. Dette kullet har vi STORE forventninger til – alle har vår flotte Snow Diamond Quebec som far.

Nå har høsten satt inn, og vi driver i disse dager med myyye spennende. Vi rendyrker profilen vår med nye bilder, jobber med at det skal være tydelig hvem vi er, hva vi driver med og hvor vi vil, og har akkurat plukket ut noen av dyra våre og lagt ut for salg. Vi jobber en del med å utvikle gårdsbutikken vår, OG vi har meldt på et fantastisk showteam til årets andre utstilling – høstutstillingen 2024 på Flå 🙂 Vi tar med oss 16-17 dyr som skal bedømmes av dommer Jo Bridge fra UK helgen i uke 41.

Rett etter vår egen utstilling skal vi også realisere en stor drøm; vi reiser på tur til Peru, og skal være med på Alpaca fiesta – SOM VI GLEDER OSS!!

Vi lover hyppigere oppdateringer her i månedene som kommer, og håper dere ikke nøler med å ta kontakt med oss dersom det skulle være noe dere lurer på eller noe dere vil snakke om. Vi er alltid tilgjengelige for å svare på spørsmål og henvendelser! 🙂

– Bjørn & Alexandra